AKU BUKAN MALAIKAT, AKU BUKAN NABI & AKU BUKAN SYAITAN

Saturday, September 29, 2007

new day has come

akhirnya waktu yang aku tunggukan hampir tiba...1 oktober 2007 adalah permulaan hidup aku yang baru...aku akan berusaha untuk mengubah hidup aku ke arah yang lebih produktif, lebih baik dan matang...mungkin ia akan merubah cara hidup aku keseluruhan termasuk percintaan, persahabatan dan pemikiran aku sendiri...


namun sebelum ia bermula...aku ingin mohon maaf kepada sesiapa yang pernah aku lukakan atau pernah aku menyinggung perasaan...dan aku maafkan setiap kesalahan yang tidak mengganggu gugat diri aku...


bak kata dino dan izuan (kupu-kupu malam dan kunang-kunang) aku terlalu baik dengan orang yang tak sepatutnya...mungkin ia memang sudah darah daging aku dan sifat aku untuk ikhlas dan baik dengan semua golongan manusia...aku akan cuba kekal kan sifat itu tapi tak semua keadaan aku akan begitu....


tanpa cinta aku tahu dan yakin hidup aku boleh jadi sempurna...yang penting adalah kekuatan diri kita dan kesabaran...tanpa cinta juga kita tetap boleh bergembira dan mendapat kebahagian...dan aku bersyukur teman-teman aku boleh kongsi rasa gembira, sedih dan bahagia dengan aku...dan dengan itu semua juga aku boleh curah rasa sayang aku dan rasa disayangi.... mungkin berbeza tapi ia berbaloi dan kekal...


aku rindu pada nadia, lissa and rina...wanita yang sentiasa ada bersama aku...namun kini masing-masing mempunyai komitmen mereka sendiri...waktu-waktu bersama dengan nadia adalah yang terbaik pada aku...sebab dia sentiasa memberi semangat dan sentiasa jadi pendengar kepada segala yang aku luahkan...


tak sabar pula rasa nak bina hidup yang lebih sempurna...aku nak kumpul aset...kereta dah ada...tinggal untuk memiliki istana sendiri dan aset lain...usaha tangga kejayaan...jadi...aku kena berkerja keras untuk itu...tapi jangan lupa impian yang selama ini aku mahu...mengeluarkan produk aku sendiri...manalah tau aku mampu buat sesuatu yang memberi aku kepuasan...untuk semua orang...


tapi aku tak lupa nak makan nasi lemak atau char kuey tiaw ngan dino dan izuan...yang lagi bestnya bila izuan yang belanjakan...kannnn~~~


aku teringat kat lagu james morrison...




"The Pieces Don't Fit Anymore"


I've been twisting and turning in a space that's too small
I've been drawing the line and watching it fall
You've been closing me in , closing the space in my heart
Watching us fading and watching us fall apart


Well I can't explain why it's not enough
Coz I gave it all to you
And if you leave me now
Oh just leave me now
It's the better thing to do


It's time to surrender
It's been too long pretending
There's no use in trying
When the pieces don't fit anymore


Oh, don't misunderstand how I feel
Coz I've tried, yes I've tried
Still I don't know why
No I don't know why


Why I can't explain why it's not enough
Coz I gave it all to you
And if you leave me now
Oh just leave me now
It's the better thing to do


It's time to surrender
It's been too long pretending
There's no use in trying
When the pieces don't fit anymore
The pieces don't fit anymore


You pulled me under so I had to give in
Such a beautiful mess that's breaking my skin
Well I'll hide all the bruises;
I'll hide all the damage that's done
But I show how I'm feeling until all the feeling has gone


Well I can't explain why it's not enough
Coz I gave it all to you
And if you leave me now
Oh just leave me now
It's the better thing to do


It's time to surrender
It's been too long pretending
There's no use in trying
When the pieces don't fit anymore
The pieces don't fit anymore


kadang-kadang kita usaha untuk sesuatu namun kita sendiri tak tahu apa kesudahan atau apa yang kita usahakan...hayati sendirilah lagu ini...




Sunday, September 16, 2007

Realize

aduh....aku da update blog tapi semua kat dalam pda je....malas tol aku nak upload kat sini...sebab aku takde masa untuk update kat sini...ni pon sebab aku free...kalo tak lama gak la aku tak update blog aku nie...

anyway aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM SELURUH DUNIA....semoga di bulan yang mulia ini segala amalan dan perbuatan kita akan diberkati oleh Allah S.W.T....

bulan ramadhan adalah bulan yang aku nanti kan...semua bermula di bulan yang mulia...dalam kehidupan aku...bulan ramadhan tahun ini adalah bulan yang paling bermakna...kerana bulan ramadhan tahun ini aku mula berkerja...hidup aku lebih bermakna dengan kehadiran insan yang aku sayang...serta bulan ramadhan ini juga ayah aku akan menjalani pembedahan di ppum...segalanya bermula di sini...

untuk daddy...org doakan segalanya berjalan dengan lancar...semoga pembedahan berjalan dengan baik...dan semoga daddy cepat sembuh...

baru-baru nie aku bukak blog nadia...dan nadia buat sebuah video yang didekasi untuk teman-teman rapat nye...iaitu ryna, lisss, shah, yan, dan aku...termasuk dirinya dan tassha (kembar nadia)...akau sungguh terharu dengan video yang die buat tue...

kat sini aku upload video tue...korang tgk la erk...

video

nadia...i syg kan u...terima kasih byk2 untuk video yang i takkan lupa...i akan simpan video nie sampai bebile...hugs and kisses for u~

aku akan mula kerja 1hb oktober...tapi yang memeningkan...bahagian mana yang aku nak masuk...tapi semuanya sales...tapi aku tak kesah...Allah da tentu kat situ rezeki aku...aku akan usaha sebaik yang mampu...dan aku akan cabar diri aku untuk kebaikan aku sendiri....cuma pening sket nak masuk bahagian mana...cuma yang jadi pilihan adalah bahagian MNS...ermm...

aku masih ada masa untuk ubah dan mulakan hidup aku yang baru... =)